Φροντίδες φυτων κατά τους θερινούς μήνες


Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί γι’αυτό και το καλοκαίρι χρειάζονται τακτική φροντίδα και περιποίηση
Οι υψηλές και πολλές φορές ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού προκαλούν κακουχίες στα φυτά αποτέλεσμα των οποίων είναι η καταπόνηση τους και δημιουργία βλαβών καθώς βλάπτονται φυσιολογικές διεργασίες του φυτού. Σχεδόν πάντα η καταπόνηση των φυτών από υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύεται και από ξηρασία.
Απαραίτητες φροντίδες για την αποφυγή στρεσαρίσματος στα φυτά από τις εν λόγω συνθήκες είναι οι εξής:

Στα καλλωπιστικά φυτά 
  • Προγραμματίζουμε συχνότερα ποτίσματα. Γενικά όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες του φυτού σε νερό. Τα μεγαλύτερα φυτά παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή στην ξηρασία ενώ τα φυτά που είναι σε γλάστρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από υγρασία 
  •   Τοποθετούμε τα φυτά σε σκιερό και δροσερό μέρος 
  •  Ψεκάζουμε το φύλλωμά τους κατά τη διάρκεια της μέρας
  • Χρησιμοποιούμε υλικά εδαφοκάλυψης. Με τον τρόπο αυτό δεσμεύουμε περισσότερη υγρασία στο ριζικό σύστημα 
  •  Αφαιρούμε ξερά κλαδιά και ζιζάνια
  • Δεν κάνουμε βαθύ κλάδεμα απλά καθαρίζουμε τα φυτά απο ξεραμένα άνθη

Το καλοκαίρι ευνοεί την ανάπτυξη ασθενειών στα καλλωπιστικά φυτά γι αυτό και θα πρέπει να ελέγχουμε συνεχώς την κάτω πλευρα των φύλλων καθώς και τους νέους βλαστούς για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Σε υψηλές θερμοκρασίες και ξηρή ατμόσφαιρα μπορεί να εμφανιστούν προσβολές από τετράνυχο οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν αμεσα γιατί μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρο το φυτό και να επεκταθούν και στα υπόλοιπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου